perjantai 10. helmikuuta 2012

Novita Kevät 2012

Novitan kevätnumero tupsahti kotiin jo viikko sitten. Muhkea lehti vaati enemmän prosessointiaikaa jotta huomaisi mitkä ohjeet oikeasti jäävät mieleen.
Ja nyt täytyy kyllä paljastaa, että ei oikein mikään...
Lehden alkupuolella on enemmän tekstiä kuin ennen, mikä ei ole lainkaan huonoa, sillä teksti ei tunnu irtonaiselta, ja minua ainakin kiinnosti. Ulkomuotoa on hiukan hiottu sitten viime numeron suuruudistuksen, esim. ohjesivuilla on nyt tilaa muistiinpanoille.

Ohjeista mikään ei sykähdytä, mutta lehdestä jää kumminkin kiva fiilis. Lovikka -ohje löytyy tästäkin lehdestä (löytyy myös uusimmasta Suuri Käsityö -lehdestä). Kevään uutuuslankoja on vain yksi, Hanko, joka näyttää mukavan muhkealta. Langasta 50% on kierrätyspuuvillaa, mutta loppu ovatkin akryylia. Epäilyttävää, eteenkin kun Sanna Vatasen uudessa ekokirjassa juuri kerrotaan "öljylankojen" huonoudesta. (Vatanen on kuitenkin käyttänyt kirjassaan juuri Hanko -lankaa ja ärsytykseni Ekolaukku - ohje löytyy sekä Novitasta että Vatasen kirjasta)
Toteutanko jonkun ohjeen? En usko. Mikään ei iskenyt, ja jonossa on muita kiinnostavampia neuleita.

Eli,
Lehden ärsytykset:
* Päällekkäiset ohjeet sekä Suuri Käsityö - lehden että Vatasen Ekolangasta! -kirjan kanssa. Pitäisiköhän tästä purkautua enemmänkin?
* Knithitkit. Idea hyvä, mutta jokin ärsyttää. Ehkä kova hinta? Toisaalta, jos Novitan kokoinen yritys voi myydä tuotetta periaatteella "maksa 34 e ja neulo itse", niin ehkä normineulojatkin uskaltavat ottaa kunnon hinnan valmiista tuotteistaan?
* Osassa neuleissa vaan oli liikaa rimpsua ja rampsua. Ei mulle, ei. Mutta ehkä jollekulle muulle, onneksi.

Näistä pidin:
* Rose Mohairin käyttö muiden lankojen kanssa. Lehdessä yhdistetty esim. Nalleen, Virkkauslankaan ja Wooliin. Pehmoinen look. Aikaisemmin lankojen päätön yhdistely Novitassa on ärsyttänyt, sillä välillä tulos on ollut kaoottinen ja lisäksi neulojalle kallis.
* Uutuus lanka Hanko on mukavan muhkean ja hypisteltävän näköinen.
* Uudet värit ovat aina jee, vaikka kevätvärit ovatkin aina liian hempeitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti