maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lankainventaario...ko?

Innostuin tutkiskelemaan lankavarastojani sen jälkeen kun näin kuvia muiden kätköistä. Tekee hyvää välillä muistuttaa itselleen mitä lankoja omistaa (ja kuinka paljon!)
Tässä kaikki langat kaadettuna kökään:

Prisman muovipussissa on pieniä jämänystyröitä sekä yksi keskeneräinen ikuisuusprojekti. Keltaisesta langasta olin neulonut irtohihan, mutta totesin, kolmen vuoden jälkeen, että tuskin saan aikaiseksi toista hihaa. Siispä purin ja laitoin viispinpuuhun jotta lanka suoristuisi edes hiukan (en jaksanut pestä).

Löysin myös äidiltä pihistämiäni vintagelankoja (menisiköhän ne kaupaksi sillä nimikkeellä?) jotka ovat ostettu vuosikymmeniä sitten. Harmi vaan että mohairlangat ovat hieman huopuneet...


Vasemmassa kuvassa näkyy huopuneisuus, mutta oikeanpuoleisessa on todenmukaisemmat värit.

Lilan langan vyyhditin uudelleen, ja yllätykseni se ei ollutkaan niin takkuuntunut ja huopunut kerän sisältä kuin päällepäin näytti. Sekavaa pörröä se silti on.


Minulla on ollut kaikki (no höpö höpö, suurin osa) langat yhdessä jemmassa, kolmessa Ikean arkistolaatikossa. Jemmaan ei mahdu useampaa laatikkoa, mutta eihän nuo kaikki enää kolmeen laatikkoonkaan mahdu. Arkistolaatikoita on nyt viisi, lisäksi vielä kaksi laatikollista jotka muuttavat kirjahyllyn päälle. Lajittelu on nyt seuraava (kuvassa ylävasemmalta oikealle): yksiväriset villalangat, erikoislangat, käsinkehrätyt, luonnollisenväriset villalangat, mohairit, Isoveli ja viimeisenä moniväriset villalangat.

Lattialla näkyy myös setripuupalasia joita olen noihin lankalaatikoihin laitellut. Niitä pitäisi myös ostaa lisää, eivät ne enää noin moneen laatikkoon riitä. Lisäksi niitä varmaan kannattaisi laittaa villojenkin sekaan. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

Sinälläänhän tämä nyt ei ollut mikään inventaario kun en sen pahemmin punninnut tai laskenut keriä. En halua tietää kilomääriä, eteenkään kun avokki istui koko ajan vieressä (ja pyöritteli silmiään ja kauhisteli lankamääriä), ja olisi varmaan vinoillut loppuvuoden jos olisi tietänyt tarkempia summia. Parempi vaan että näki epämääräisen kasan.

Pikkuhiljaa täytyy varmaan keksiä jotain noista vanhoistakin langoista... Isovelit ja mohairit ovat siksikin erilaisessa laatikossa, että niille mahdollisesti on käyttöä "tässä jossain vaiheessa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti