lauantai 15. syyskuuta 2012

Sex, drugs and handicrafts

Käväisimme Amsterdamista pidennetyllä viikonloppuna. Matka alkoi mukavasti lentokoneessa istuen: koneen bensamittari antoi väärää tietoa, bensa piti mitata käsin ja lopulta noutaa ja asentaa uusi tietokone. Odottamiseen meni 2h 40min, itse lentoon vain kaksi tuntia ja viisi minuuttia.
Yöpymisen hoidimme sohvasurffauksella Haarlemissa ja syömiset ... noh... sanotaan että söimme kerran italialaisessa raflassa. Itse lennot hankittiin citydealin kautta ja maksoivat 35e + lentokenttävero / henkilö. Halpa reissu siis.

Mutta koska tämä on käsityöblogi, keskittykäämme olennaiseen ;)
Eniten käsityönähtävyyksiä löytyi Rijksmuseumista. Suurin osa museosta on remontissa, mutta noin tusina huonetta on avattu yleisölle. Kahdessa, kolmessa näistä on esillä Rembrandtin ja hänen aikalaistensa töitä. 1600-luvulla kehrääminen oli paljon muodikkaampaa (no, ainakin sille oli enemmän tarvetta) kuin nyt.

Nicolaes Maes: Woman spinning, n. 1652 - 1662

Pieter Pietersz: Man and woman with spinning wheel, n. 1560 - 1570

Yksityiskohta edellisestä.

Museopuodin yläkerrasta löytyi lisää yllätyksiä. Erilaisia virkattuja elikoita oli ripustettu yksien kehysten sisään. 


Hyllyllä lepäili hirvi ... vai poro? 


Hinta kohdallaan...

Matkamuistomyymälöissä ei pahemmin ollut käsitöitä, vaan kaikkea huumeisiin ja naisiin (tai seksiin yleensä) liittyvää krääsää. Sekä puutulppaaneita. Ilmaiskierroksen opas kysyi kaikilta mitä Amsterdamista ensiksi tulee mieleen ja minä sinisilmäisenä vastasin että kanaalit. Ilmeisesti "oikea" vastaus olisi ollut portot ja huumeet. Kyllä niitäkin näkyi reissulla, mutta edelleen miellän Amsterdamin kanaaleihin ja nyt myös mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin.

Lisäsin tägeihin "maat ja matkat" jonka alle ajattelin lisätä myös islantiteemaiset neuletyöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti