perjantai 12. lokakuuta 2012

Tuskaa ja turhautumista

Muistatteko Maikell-huivin josta piti tulla äidin syntymäpäivälahja?
Sen kanssa mikään ei mennyt putkeen...

Ensin kesti tottua neuleeseen ja neulominen meni hitaasti. Toisekseen jouduin asumaan vanhempieni kanssa ja siksi neulomaan lahjaa äidiltä salaa. Kaiken kukkuraksi puikkoni katkesivat kun Maestro meni makuulle niiden päälle. Niin, siis se pieni kahdeksankiloinen koira tappoi mun puikot söpöydellään... Epäilen luisia kyynärpäitä osasyyllisiksi. Mitäs jätin neuleen sängyn päälle lojumaan...


Ylipuhuin avokin ostamaan kahdet uudet samanlaiset puikot Helsingistä, ihan vaan varmuuden vuoksi. Toisille puikoille tuli käyttöä kun aloitin kolmannen pinaatin. Eikä kolmosen bambupuikkoja kai voi olla liikaa?

Ähkyen ja puhkuen sain lopulta kaikki osat neulotuiksi. Aristelin osien yhdistämistä, mutta kun viimein otin aikaa hoidellakseni tämän viimeisen etapin, ei kaikki mennytkään aivan .. öh.. no, niinkuin Strömsössä.Purin, ja aloitin uudelleen.
Turhaannuin, ja pistin työn sivuun ja mökötin.
Yritin laskea järkevästi, lukea ohjetta uudella tapaa, saada ahaa-elämyksiä.
Etsiä netistä muita kenellä olisi ollut sama ongelma. Löysinkin korjauksia kirjaan, mutta ei tietenkään juuri minun ohjeeseen.
Selitin piirustuksilla sun muilla tilanteen ja pistin avokin (matikkaälypää minuun verrattuna) laskemaan silmukoita.
Lopputulos oli sama: ei niitä voi yhdistää niin kuin kirjassa väitetään, silmukat eivät riitä!

 
Ravelryn kautta löysin lopulta tiedon että muillakin tosiaan on ollut ongelmia saman ohjeen kanssa. Mä en ala... :( En halua neuloa molempia reunuksia uudelleen (enää edes tiedä kuinka montako silmukkaa niissä oikeasti kuuluisi olla). Epä-haapsalulainen vaihtoehto olisi poimia silmukat keskiön reunoilta ja neuloa reunukset suoraan kiinni keskiöön. Tämän voisi vielä tehdä kaksi reunaa kerrallaan (lyhyt + pitkä reuna) jotta kahteen kulmaan jäisi saumat aivan niin kuin silloin kuin reunat kiinnitetään perinteisesti ommellen.

Mutta nyt vatuttaa ja kiukuttaa tämä neule, ja siispä tämä saa nyt jäädä asustamaan pieneen muovipussukkaansa määrittelemättömäksi aikaa. Plää!

Hyi, hyi tuhma neule! Häpeä pussissasi!Linkki Ravelryyn jossa tuskastumista englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti