lauantai 8. joulukuuta 2012

Koiran kiusaamista (ja vauvan neulejakku)

Lällislää, enpäs oo nähnyt että kukaan muu olisi keksinyt esitellä valmiita töitään näin:

Vähänks noloo! (paras kuva neuleesta, palmikot näkyvät)

Onks ihan pakko?

Ai pipokin vielä! Otasepois, otasepois!
(paikalleen jäätymistekniikka)

Nyt prkl!

Mainittakoon, että vastahakoisen mannekiinin rääkkääminen kesti alle viisi minuuttia ja mannekiini palkittiin ruhtinaallisesti lempiherkuilla, eli inhan hajuisilla kuivatuilla pikkukaloilla.
Mainittakoon myös, että kuvissa neule on vielä ilman nappeja ja pesemättä. Pesin sen vasta koirankiusimisen jälkeen, joten siinä ei pitäisi olla mitään koiraan kuuluvaa. 

Nojaa, sitten tylsempiin asiallisempiin kuviin:


Mallina on Dropsin malli ja lankana on ohjeessa suositeltu Drops Alpaca. Jakku on neulottu kokonaan ohjeen mukaisesti 6-9 kuukauden ikäiselle vauvalle, joten tässä ei ole mitään jännää kommervenkkiä. Puikot siis ohjeen mukaisesti 2,5mm.
Lankaa jäi jakun jälkeen yli sen verran että sain neulottu vielä piponkin. Ja vieläkin on lankaa jäljellä!

Nappikuva

Tämä oli ensi kerta kuin kokeilin Dropsin alpakkaa ja se olikin tosi miellyttävä tuttavuus! Hinnaltaan tämä on siedettävä, jopa edullinen muihin alpakoihin verrattuna. Lanka on 100% alpakkaa ja tosi ohutta, tai ainakin paljon ohuempaa kuin mitä normaalisti neulon. Se on myös riittoisaa, sillä kuten todettua, sitä riitti jakkuun ja vielä pipoonkin, vaikka siis ostin vain sen 150g mitä ohjeessa neuvottiin. Lanka on myös ihanan pehmoista, sekä kerällä että valmiina neuleena. Pari kertaa tyrkytin keskeneräistä neuletta avokille hypisteltäväksi, "kokeile ny, tä on ihan ihanan pehmeetä!"
Ihastuin lankaan niin, että seuraavakin neulomus on tehty siitä (kohtapuolin valmis), ja jopa sitäkin seuraava neulomus!

Yksi virhe livahti mukaan... (näkyy nippanappa tummassa kuvassa)

Pari virhettä livahti mukaan, mutta huomattavin on yhdessä selän palmikossa oleva virhe. Muita (minimaalisia) virheitä ei huomaa ellei vertaa mallikuvioon ja samalla laske kerroksia. Toivottavasti tämä taas on tätä mun omaa täydellisyydenhakua eikä kukaan muu ikinä tuu huomaamaan yhtään mitään... (tässäkin muuten on samalla tavalla silmukoidut kainalosaumat, eli ei saumoja laisinkaan)

Kahdessa alimmaisessa, tummemmissa kuvissa langan väri on totuudenmukaisempi kuin salamalla otetussa kuvassa. Valoa vain ei ollut riittävästi ja taas tuli kiire valokuvata neule (vaikka se on ollut valmiina yli viikon) ennen kun siitä piti luopua. Tämä matkaa parhaillaan Itellan avustuksella saajalleen joka on autuaan tietämättömänä siitä, mitä posti pian tuo tullessaan. Toivottavasti yllätys on mieluinen.
Tämänkin neuleen suhteen saan odottaa mahdollisia kuvia neuleen käyttäjästä neuleen kanssa, sillä tämäkään vauva ei ole vielä syntynyt (Joo, tämä on eri vauva. Jostain syystä vaan kaikki ovat päättäneet tulla raskaiksi samaan aikaan)


Ravelry-linkki
Mannekiini-Masa esiintyy myös tässä blogipäivityksessä (hiukan edustavamman näköisenä).

1 kommentti: