sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pötkylä, joka ei halunnut sukiksi

 Avataanpas hiukan tätä aikaisempaa viestiä.
Louhittaren Luolan Corriedale, ostettu Villavyyhdistä. Värit falskaavat hiukan kaikissa kuvissa, oikeasti kuidut/lanka on hiukan turkoosisempaa.
Eka kerta kun kehräsin "pötkylää". Hauskaa, ja tosi helppoa. Avasin letin, erottelin siitä ohuita suortuvia joita vielä venyttelin hiukan (kuidut olivat hiukan takertuneita toisiinsa). Ja sitten vain kehräämään.


Ajattelin jo ostaessa, että tälle villalle täytyy olla jokin tehtävä jo ennen kehräystä, että nyt saa päätön kehräys riittää. Joten ostin topsin (anteeksi ny vaan, mut kyl se on pötkylä eikä topsi...) sillä ajatuksella että teen niistä hyvin yksinkertaiset sukat niin että värit erottuvat edukseen. Halusin siis kolminkertaista lankaa, mutta liukuvärjättyä-ish. Päädyin siis navajokertaukseen. Olen kokeillut sitä ennenkin, mutta halusin kehittää tekniikkaani ja tällä kertaa saada lenkeistä yhtä pitkiä. Tästä videosta oli paljon apua (englanniksi), sillä siitä näkee tosi hyvin mitä käsien pitää tehdä ja miten lenkeistä tulee suhteellisen tasapitkiä.
Kokeilin siis tällä metodilla, ja se olikin mukavaa ja stressittömämpää kuin aikaisempi sähläys.


Nojoo. Langasta tuli nätin väristä (se oli nätin väristä jo kuituna), mutta vaikka kehräsin ohutta lankaa, en vissiin tajunnut että olisi pitänyt kehrätä vieläkin ohuempaa. Normaalisti teen kaksinkertaista lankaa, ja jos tästä olisi tullut kaksinkertaista, niin se olisi ollut ohutta. On se edelleenkin ohuehkoa, vaihtelee siinä seitsemän veljen ja isoveljen välimaastossa (juu ei, mä tiiän et on niitä hienoja mittausstydeemejä, mut mun mielestä ne on enimmäkseen amerikkalaisten hifistelyä. Anteeks. On mul WPI-mitta kyllä :P). Siis voisihan siitä tehdä sukat, mutta riittäisiköhän lanka? Pitäisi siis aloittaa kärjestä, mutta en ole koskaan kokeillut sitä ennen... En taida raaskia käyttää tätä lankaa epävarmaan kokeiluun.


Koeneulokset tehty 4mm sukkapuikoilla. Löysähköä. Kokeilin myös 3mm puikoilla ja se oli tiiviimpää (parempaa), mutta ehkä hiukan kitkaisempi neuloa. Koeneuloksen jälkeen kyllä hiipi epäilys että olisikohan nää sittenkään sukat... Mut mitkä sitten? Pipo? Mulla on jo suosikkipipo josta en hevillä luovu, sillä se sellainen että se oikeasti istuu päähän valahtamatta ylöspäin tai kokonaan pois (se, että se on hyvin menninkäinen on sitten aivan eri juttu...). Kauluri? Väri ja laatu sopisi, mutta en käytä sellaista. Kaulahuiviin ei ole riittävästi lankaa enkä tiedä sopivaa mallia. Vanttuja en halua, sillä niitäkin on jo eikä nuo oikein tunnu vantuilta.

Nyt sitten odotetaan herätystä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti